hírek - Béres János szobrászművész

 
Pannon Tükör Kulturális Folyóirat
2008/6.

2.o. Mars – kép
21.o. Zalai Anzix – bronz dombormű fotója
90-93.o. Péntek Imre: Dallas és Szentgyörgyvölgy találkozása a Petró galériában Gábriel József és Béres János kiállításáról

2009/1.

Hír-Tükör
Bronzportré az örökös tagoknak

2009/2.

11.o. Fehér éjszaka – márvány kisplasztika fotója
81-85.o. Péntek Imre: A Vitrin vonzásában – Tér-hódítás „új művekkel”
Évnyitó kiállítás a Hevesi Sándor Színház galériájában
106.o. A Vitrin Egyesület tárlata és Pannon Tükör bemutató a szigligeti Alkotóházban
107.o. Boncz Barnabás kurátor: Egerszegi képzőművészeti tárlat Lengyelországban

2009/5.

70-71.o. Pápes Éva: Nyári kiállítási anzikszok /Berkes András képei – Béres János szobrai Révfülöpön

2010/2.

38.o. Csellő- bronz kisplasztika fotója
76.o. Zala György dombormű fotója
86-88.o. Péntek Imre: Egerszegi tárlatok / Keresztutak – Béres János szobrászművész és Kelebi Kiss István grafikus-festő tárlata a Gönczi Galériában;

 
2012. szeptember 28. / veol.hu
Dupla hajósünnep Szigligeten
>> bővebben
 
2012. szeptember 05. / veol.hu
A Szigliget a Balaton új hajója
>> bővebben
 
2012. július 14.
Zalai Hírlap
 
2011.12.04 / MTV Opera Café
Béres János szobrászművész alkotásai
Ókovács Szilveszter beszélget Béres Jánossal, az MTV Opera Café című kultúrális műsorának december 4-i adásában.
>> videó az MTV videótárban
 
2011.11.17 / naplo-online.hu
Básti Lajos nevét kapta a közösségi ház
Születésének századik évfordulóján a színészóriás nevét kapta a szigligeti közösségi ház. A névadó dombormű Béres János szobrászművész alkotása.
>> bővebben
 
2010. augusztus 10. / veol.hu
Várják a kreatív gyerekeket
>> bővebben
 
2010.03.09 / zalamedia.hu
Az igazságot keresik
„Keresztutak” a Gönczi galériában
Alkotói pályájának 25. évfordulóját ünnepli idén Béres János szobrászművész. A jeles alkalomból Keresztutak címmel nyílt kiállítás a Keresztury ÁMK Gönczi Galériájában, ahol pályatársával, Kelebi Kiss István festőművésszel állította ki műveit.
>> bővebben
 
2010.03.04 / Kultúra.hu portál
Béres János és Kelebi Kiss István tárlaton futottak össze
Keresztutak címmel Béres János szobrászművész negyedszázados pályafutását reprezentáló és Kelebi Kiss István képzőművész alkotásait bemutató kiállítás nyílt csütörtökön Zalaegerszegen, a Gönczi Galériában.
>> bővebben
 
2009.12.18 / zalaihirlap.hu
Példaértékűt alkottak: átadták a Zalaegerszegért-díjakat
Öt magánszemély és két közösség kapott pénteken Zalaegerszegért-díjat. A kitüntetéseket ünnepi közgyűlésen adta át dr. Gyimesi Endre polgármester a városi díszteremben.
>> bővebben
 
2009.08.08 / revfulop.hu
Tóparti Galéria Kiállítása
Révfülöp Nagyközség Kéviselő-testülete szeretettel meghívja Önt és kedves családját 2009. augusztus 8-án 18 órára a Tóparti galériába (Révfülöp, Halász utca 6.) BERKES ANDRÁS festőművész és BÉRES JÁNOS szobrászművész kiállításának megnyitójára.
 
2009.07.06 / zalaihirlap.hu
Apró falu, ideális légkör
Nemzetközi művészteleppé tervezi fejleszteni a 94 Képzőművészeti Társaság azt a szabadtéri kiállítást és művészeti fesztivált, amelyet immár harmadik alkalommal rendeztek meg Márokföldön, az egyik legkisebb Zala megyei községben.
 
2009. május 20
A történelem és a vízi világ
>> bővebben
 
2009.04.28 / zalamedia.hu
Párbeszéd képpel, szöveggel
A szigligeti Eszterházy-kastélyban alakult meg január 11-én a Sziget-Liget-Akadémia. Zalaegerszegen ez leginkább azért érdekes, mert az egyik alapító Béres János szobrászművész.
>> bővebben
 
2008.11.11 / kanizsaujsag.hu
Béres János szobrász és Gábriel József festőművész tárlata a Petró Galériában
November 20-ig látható Béres János szobrász és Gábriel József festőművész kiállítása a Petró Galériában. A tárlatot Leonardo da Vinci egy írását idézve Frimmel Gyula grafikusművész nyitotta meg. Mint mondta, a reneszánsz jegyei mindkét művész munkájában fellelhetők. Az esten közreműködött Ráduly Mihály jazz-zenész. A kiállító művészeket számtalan ismerős kísérte el Kanizsára a megyeszékhelyről. A Petró Galéria ezúttal kicsinek bizonyult. Voltak, akik az utcáról szemlélték az eseményeket és hallgatták Tiborcz Iván, valamint Szatmári László jazz-játékát. A gyermekkori barátságra való tekintettel ezúttal Petró Gyula köszöntötte a megjelenteket.
>> bővebben
 
2007.09.23 / virtus.hu
Béres János szobrász
Az Őrség vonzza a művészeket. Az istenáldott tehetségű kitűnő művészeket. Alább néhány képet mutatok Szentgyörgyvölgy közmegbecsülésnek örvendő, új lakosának alkotásairól.
>> bővebben
 
2006.05.16 / zalamedia.hu
A bizalom az itt élőkre épül
Zalaegerszeg rendezett tanácsú várossá nyilvánításának 121. évfordulója alkalmából a szokásokhoz híven először a város első polgármesterének, Kovács Károlynak az emlékművét koszorúzták meg az önkormányzat vezetői. A város napja tiszteletére a Széchenyi téri díszteremben az ünnepi közgyűlés résztvevőit – a kitüntetetteket és családtagjaikat, Zalaegerszeg megjelent díszpolgárait, a megyei közgyűlés elnökét és alelnökét, a testvérvárosi delegációkat – dr. Gyimesi Endre polgármester köszöntötte.
>> bővebben
 
2005.10.18 / zalamedia.hu
Csitri a színházban
Béres János szobrászművész „Csitri” című alkotásának „közszemlére bocsátásával” debütált a „Hónap műtárgya” kiállítássorozat a Hevesi Sándor Színházban.
>> bővebben
 
2002.03.05 / zalamedia.hu
Húszéves a Hevesi Sándor Színház
Gábor Miklósra emlékeztek
„A magyar színházi élet hercege” – így jellemezte Ruszt József rendező Gábor Miklóst, Ady úti szülőháza előtt azon a megemlékezésen, melynek keretében Béres János szobrászművész bronz domborművét avatták fel. Ezen az egerszegi nyitóelőadás, az Ember tragédiája Luciferjének jelmezében ábrázolja a Kossuth-díjas és kiváló művészt.
>> bővebben
 
1999.10.12 / zalamedia.hu
Béres Jánost kegyeibe fogadta a múzsa
Ne szégyeljük értékeinket
Béres János szobrászművész nem panaszkodik, hiszen sok felkérést kap az utóbbi időben. Az egerszegi alkotó műveit nemcsak a városban, hanem a megyében, sőt a határon túl is ismerik az emberek. Jelenleg egy nagy méretű kompozíciót készít Zalakaros számára, István király és Gizella királyné alakját tavaszra kell befejeznie.
>> bővebben